De mooiste bezienswaardigheden in Kroatië

auto huren kroatie

Bali is ver weg, IJsland soms koud en Nederland… mwôh, je wilt toch wel even écht weg. Dan ga je naar Kroatië! Een prachtig land dat veel te bieden heeft. Doen! Je rijdt er gemakkelijk met je eigen auto naartoe en een auto huren Kroatië is een fluitje van een cent.

 

Steden

Rijd eens naar de hoofdstad Zagreb met een prachtig historisch centrum. Ben je werkelijk een stadsmens dan mag je Split ook niet overslaan. Een stad met een trendy uiterlijk waar je heerlijk kunt eten en kunt flaneren over de Riva Boulevard. Kies je voor het achterland dan kun je vanuit Split alle mogelijke mooie dorpjes ontdekken zoals het havenstadje Trogir.

 

Natuur

De natuur in Kroatië is soms overweldigend zoals in het Krka nationaal park waar je ook nog eens zeven watervallen aantreft. Krk is overigens een van de grootste eilanden van het land waar je je heus een hele vakantie kunt vermaken. Je komt er via een tolbrug.

 

Sportief

In Kroatië tref je iets wat wij in Nederland niet kennen: kloven. Omis is een kustplaats ten zuiden van Split waar de Cetina kloof te vinden is. Onderweg daar naartoe tref je prachtige vergezichten. Als je sportief bent kun je daar prima een tijdje verblijven. Denk bijvoorbeeld aan prachtige wandelingen maken of raften op de Cetina rivier. Je kunt er in de omgeving ook duiken, paragliden en allerlei andere watersporten beoefenen.

 

Historie

In Omis zelf is er een reeks aan kerken die het bezoeken waard zijn, evenals een echt fort, het Starigrad fort. Dit 15e eeuwse fort ligt op de top van een berg vlakbij het historische centrum. Het duurt ongeveer een uur om naar boven te klimmen. In de zomer is er in het centrum van Omis het Klapa Festival (a capella zang) dat plaatsvindt in kerken en op pleinen. Vooral heel sfeervol.

 

Winkelen

Als laatste noemen we Pula. Een amfitheater uit de oudheid in de stad Istrië. Het is een indrukwekkend overblijfsel uit vervlogen tijden. Na het zien van dit bijzondere theater, kun je je in Istrië zelf ook prima vermaken. De stad biedt veel vertier en je kunt er heerlijk winkelen. Daarmee is de ruime achterbak van de huurauto ook weer luister bij gezet. Klik hier als je in het huren van zo’n comfortabele auto geïnteresseerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *