Eilandhoppen in Kroatië, de mooiste zeilroutes

zeilboot kroatie

Steeds meer toeristen hebben de afgelopen jaren hun weg naar Kroatië gevonden. Het mooie weer en de helderblauwe zee maken het land natuurlijk een uitermate geschikt vakantieland. Niet iedereen is echter dol om op vakantie te gaan naar een gebied waar het stikt van de toeristen. Dit doet jou er mogelijk toe besluiten om niet op vakantie te gaan naar Kroatië. Het is echter ook mogelijk om op vakantie te gaan in Kroatië zonder last te hebben van alle drukte. Je kunt namelijk een zeilboot huren in Kroatië. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou een aantal tips voor het invullen van eilandhoppen in Kroatië met een zeilboot.

 

Bezoek de kleinste eilandjes

Wanneer je met jouw zeilboot gaat eilandhoppen in Kroatië, heb je meestal geen last van de massa’s toeristen in het land. Je kunt natuurlijk een paar toeristische plaatsen aandoen met een zeilboot, maar je kunt je ook richten tot de minder bekende plekken. Zo telt Kroatië bijvoorbeeld een groot aantal (hele) kleine eilandjes die wel bewoond worden. Wanneer je echt in de oude cultuur van het land wilt duiken, is dit absoluut een aanrader. Welk eiland je sowieso niet mag missen? Losinj. De haven van dit kleine eilandje bestaat uit talloze kleurrijke gebouwtjes en op het eiland kun je verschillende kleine dorpjes bezoeken. En vanuit Losinj kun je jouw toch voortzetten naar de talloze andere kleine eilandjes die in de buurt liggen, zoals Susak, Otok Unije, Male Srakane of Otok Vele Srakane.

 

Vaar naar het populaire Vis

Vis behoort tot de eilanden die het verst van het vaste land van Kroatië liggen. Dit is echter niet de reden dat dit eiland zo populair is. Wat hier dan wel de reden voor is? Het eiland was namelijk het decor voor een populaire speelfilm. Mamma Mia werd namelijk opgenomen op dit eiland. Ben je een liefhebber van Mamma Mia? Dan heb je de film ongetwijfeld al meerdere malen gezien. Door een bezoekje te brengen aan het Kroatische eiland Vis, kun je met eigen ogen aanschouwen of je het decor van de film herkent. Daarbij komt dat er op dit populaire eiland genoeg andere bezienswaardigheden zijn. Kortom: wanneer je met een zeilboot gaat eilandhoppen in Kroatië mag een bezoekje aan Vis dus ook niet ontbreken.

 

Route langs de grootste eilanden

Op een aantal kleine eilandjes van Kroatië is van alles te zien en te doen, maar er zijn ook genoeg eilandjes waar niet of nauwelijks iets te beleven is. Wil je voorkomen dat je aanmeert bij een eiland waar weinig te doen is? Kies er dan voor om met jouw zeilboot langs de grootste eilanden van het land te varen. Om welke eilanden het gaat? Cres, Krk, Brac, Hvar en Pag. Krk en Pag zijn eilanden die je ook per auto kunt bereiken. Er is namelijk een brug gebouwd naar deze eilanden. Houd je niet van veel toeristen en drukke plekken? Dan kun je deze eilanden misschien beter links laten liggen. Je kunt er ook voor kiezen om Pag en Krk te vervangen door bijvoorbeeld Korcula, Dugi Otok, Mljet, Rab of Vis. Deze vijf eilanden zijn namelijk ook redelijk groot, maar toch is het er een stuk minder druk. Indien je een wat rustigere vakantie wilt, kun je misschien beter kiezen voor deze plekken wanneer je gaat eilandhoppen in Kroatië.

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *