Discotheken

Een avondje uit begint meestal in een café, bar of pub, waar vaak live muziek is, en wordt dan voortgezet in een nachtclub of discotheek, waar het steevast tot in de vroege ochtend druk blijft. Er zijn ook in Kroatië nieuwe ‘multipurpose’ uitgaansgelegenheden opgezet, met name in grote steden als Zagreb en Split. Ze omvatten bijvoorbeeld een café-bar met muziek, een bioscoop, een muziekzaal en een discotheek. Deze gelegenheden bieden uitgaansmogelijkheden voor alle leeftijden, maar richten zich toch vooral op een jonger publiek.

Er zijn tal van nachtclubs in Zagreb. De Sokol Club is tot 4 uur ’s ochtends geopend (op maandag en dinsdag gesloten) en er wordt elke zondagavond een popconcert gegeven. Tot middernacht is de entree voor vrouwen gratis. De beroemde Saloon (dinsdag tot en met zaterdag tot 4 uur ’s ochtends geopend) trekt een gemengd publiek, terwijl The Best, ook tot 04.00 geopend (maandag en dinsdag gesloten) één van de populairste uitgaansgelegenheden voor jongeren is. De Kulušic ten slotte (donderdag t/m zondag tot 04.00 geopend) is momenteel één van de hipste plekken, bezocht door fans van funk en disco. Ook worden hier af en toe live optredens gegeven.

In Zaton, 18 kilometer ten noorden van Zadar, staat één van de grootste discotheken van Kroatië, de Saturnus, die in juli en augustus elke avond en de rest van het jaar alleen in het weekeinde geopend is. Populaire dansgelegenheden in Split zijn Discovery en Night Café Metropolis, met bijna elke avond een live optreden. Wie ’s zomers liever onder de sterren danst, kan terecht in de Shakespeare; in de winter is de Masters een optie. Bekende dansgelegenheden in Pula zijn Rock Club Uljanik en Disco Pyramida. In Dubrovnik, een stad met een lange uitgaanstraditie, zijn er bijvoorbeeld de Esperanza en de Divine Folie, met de nieuwste technomuziek. Een andere populaire gelegenheid in Dubrovnik is de Latino Club Fuego.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl