Kijksporten

Kroatië is een land met een grote sporttraditie, ondanks zijn betrekkelijk korte geschiedenis als natie. Voetbal is razend populair en de Kroaten zijn buitengewoon trots op het feit dat het Kroatische nationale elftal een weliswaar verdiende maar toch onverwachte derde plaats behaalde op het WK in Frankrijk in 1998. Basketbal is ook een enorm populaire sport in Kroatië. Basketbalteams als Cibona uit Zagreb of het team uit Split hebben tal van Europese prijzen gewonnen. Kroatië heeft basketbalsterren voortgebracht als de grote Toni Kukoc, die furore maakte in de Amerikaanse NBA. Ook al zijn de grootste talenten naar beter betalende clubs in het buitenland vertrokken, toch is het nog steeds zeer de moeite waard om naar een nationale of misschien zelfs internationale wedstrijd te gaan kijken in een stadion of een sporthal.

In Zagreb zijn er mogelijkheden te over om sportwedstrijden bij te wonen. Liefhebbers van voetbal kunnen terecht in het Maksimir-stadion, in het oostelijke deel van de stad. Dit is het thuishonk van de voetbalclub Dinamo Zagreb. (De andere bekende Kroatische club is Hadjuk-Split). Het stadion is gemakkelijk te bereiken met alle trams die richting Bukovacka gaan. Vrijwel het hele jaar door worden er op zondag wedstrijden gespeeld – behalve een paar maanden in de zomer. Voor basketbal moet u in het Cibona Centar zijn, waar het Cibona-team van oktober tot april zijn kampioenswedstrijden speelt; deze vinden meestal plaats op zaterdagavond. Kaartjes voor sportevenementen kunt u rechtsreeks bij de kassa van het betreffende stadion of van de sporthal kopen.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl