Live muziek

Er zijn tal van mogelijkheden om naar live muziek te luisteren in Kroatië. Met name de jaarlijks terugkerende muziekfestivals zijn zeer de moeite waard. Probeer kaartjes te krijgen voor zo’n evenement als dat in dezelfde periode valt dat u in het land verblijft. De theaters van de belangrijkste steden bieden ook een gevarieerd muzikaal programma. In de toeristenplaatsen aan de kust organiseren veel van de grotere hotels muziekavonden ter vermaak van de gasten. Het gaat hierbij nu eens om traditionele, lokale muziek, dan weer om internationale klassiekers.

In Zagreb kunt u kiezen uit een zeer uitgebreid concertaanbod. U kunt eens een optreden bijwonen in de Kontrapunkt, die in 1999 begon in de Aquarius Club. Hier varieert het aanbod van disco tot jazz of folk. Ook worden er fototentoonstellingen en andere voorstellingen georganiseerd. Klassieke concerten worden meestal gegeven in de twee zalen van het Vatroslav Lisinski-theater. Operette, musicals en volksdansvoorstellingen zijn in Zagreb te zien in de Komedija in de Kaptol-wijk. Probeer in Pula een paar voorstellingen bij te wonen in het oude maar goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater. In de zomer vinden hier muziek-, film- en kunstfestivals plaats. Neem voor meer informatie over deze evenementen contact op met het plaatselijke toeristenbureau.

Dubrovnik biedt een zeer gevarieerd muzikaal programma. Dit omvat onder andere volksmuziekuitvoeringen op zondagochtend om 11.00 voor de Blasiuskerk in de maanden mei, juni, september en oktober. Het plaatselijke filharmonisch orkest geeft concerten in het atrium van het Rectorspaleis, en in het najaar wordt er elke donderdag een concert in de Blasiuskerk gegeven door het Strijkkwartet van Dubrovnik.

Het meest traditionele evenement is het Zomerfestival van Dubrovnik, dat al vijftig jaar in de Dalmatische hoofdstad wordt gehouden. Het festival duurt vijf weken in juli en augustus en het programma omvat naast muziek ook toneel- en dansvoorstellingen. Het repertoire is heel breed. Het festival wordt ieder jaar feestelijk geopend met bands en vuurwerk op het grote plein. Kaartjes zijn te koop bij het festivalbureau of gewoon daar waar de voorstelling plaatsvindt, één uur voor aanvang.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl