Dubrovnik – oude stad

Sandwich Bar Delfin
Sandwich Bar Delfin is geopend van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Het is een kleine eettent welke niet echt als restaurant te classificeren is. Je kunt aan de straatzijde allerlei belegde broodjes kopen en deze rustig op de bankjes voor Delfin opeten.

Adres:
Lucarica 2
Dubrovnik

Buffet Kamenice
Restaurant Buffet Kamenice heeft een goede traditionel volkskeuken waar allerlei kleine snacks en lunchgerechten serveert worden. Je kunt allerlei salades, risottogerechten, mosselen en omeletten bestellen. Het is een eenvoudig restaurantje gelegen aan een mooi plein. De wijnen worden hier tevens per glas geserveerd.

Adres:
Gunduliceva Poljana 8
Dubrovnik

Konoba Penatur
Konobo Penatur heeft een eigenaardigheidje: het restaurant heeft twee ingangen; een voor de zomermaanden en een voor de winter. Zo ook de inrichting van de eertgelegenheid. De kleine eetzaal is bedoeld voor de koudere dagen, het terras voor de warme zomerdagen. Er zijn in dit restaurant ook enkele kamers te huur om te overnachten.

Adres:
Lucarica 2
Dubrovnik

Moby Dick
De specialitiet van dit restaurant is vis met aardappelen. Uiteraard is ook de ‘Moby Dick Plata’ een interessante keuze: een stoofpotje van allerlei heerlijkheden uit de Adriatische zee, met mosselen, calamaris, langoustines en diverse vissoorten.

Adres:
Prijeko 20 A
Dubrovnik

Konoba Pax
Konoba Pax is een typisch toeristenrestaurant, hoewel de kwaliteit van het eten dik in orde is. Vooral liefhebbers van vis kunnen hier goed terecht. Een niet onbelangrijk feit: de menukaart is meertalig.

Adres:
Prijeko 32
Dubrovnik

Dundo Maroje
Restaurant Dundo Maroje is gevestigd op de benedenverdieping van een oud huis in een straatje van het historische centrum van Dubrovnik. Het restaurantje heeft slechts een rij tafels. De gerechten worden zonder gekkigheid klaargemaakt en opgediend. Lekker is bijvoorbeeld de steak van het huis: ‘Steak Dundo Maroje’, als welkome afwisseling van de vele visrestaurants in Dubrovnik.

Adres:
Kovacka bb.
Dubrovnik

Pizzeria Kundurica
Pizzeria Kundurica is dagelijks geopend van tien uur ’s ochtends tot middernacht. De pizzeria bevindt zich in een van de mooiste gebouwen van Dubrovnik: het vroegere paleis Isovic Branchi. Boven de ingang van het restaurant is een schitterend balkon, begroeid met een exotische plantsoort. Het restaurant heeft een elegante inrichting, dat weinig van doen heeft met een pizzeria. De keuken is Kroatisch met een vleugje Italiaans.

Adres:
Prijeko
Dubrovnik

Domino
Restaurant Domino, een van de luxere restaurants van de stad, is gelegen aan een klein, hellend plaintje in de oude stad van Dubrovnik. Domino heeft een reputatie hoog te houden als ‘beste steak house’ van de stad. Er is een buitenterras en een beetje sombere eetzaal binnen. De keuken is voortreffelijk en de bediening zeer professioneel. Domino is een restaurant waar de echte vleeseter niet om heen kan: er staan maar liefst vijftien verschillende soorten steaks op het menu. Ook hier is de menukaart gelukkig meertalig.

Adres:
Od Domina 6
Dubrovnik

Maestoso
Restuarant Maestoso is zeven dagen per week geopend en de bediening werkt tot middernacht. Het restaurant ligt in het noordoostelijke gedeelte, net buiten de stadsmuren van het oude centrum van Dubrovnik. Maestoso heeft een Kroatische keuken met voornamelijk producten uit de zee op het menu. Het is een goed adres om even te vluchten van de drukke binnenstad en eens gezellig uitgebreid te tafelen.

Adres:
Hvarska bb.
Dubrovnik

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl