Sibenik

Penkala
Penkala is van maandag tot en met zaterdag geopend van zeven uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Het is een typisch Kroatisch eethuisje in Sibenik. Het ligt vlakbij enkele discotheken en is zodoende een prima opstapje voor een avondje uit. De meeste bezoekers zijn buurtbewoners, die de schoonheid van dit restaurantje weten te waarderen. Een blik in de keuken toont oude vrouwtjes die al het eten op traditionele wijze bereiden. Penkala, net buiten het centrum van Sibenik, is zeker niet druk bezocht door toeristen en daarom zondermeer een bezoekje waard.

Adres:
Fra Jeronima Milete 17
Tel. 022 219 869

Pizzeria Zora
Pizzeria Zora ligt tegenover de aanlegsteiger van de zeeboulevard in Sibenik. U kunt er kiezen om binnen of op het terras te genieten van een van de pizza-, pasta- of lasagnagerechten. Zora is geen culinair hoogstandje, maar voor een goeie prijs kunt u wel de trek stillen.

Adres:
Obala Oslobodjenja 4
Sibenik

Restoran nr.4
Restoran nr.4 bevindt zich zoals u kunt verwachten op huisnummer 4 van het plein Dinka Zavorovica. U kunt er intiem en rustig genieten van allerlei culinaire uitspattingen: steak met truffels, tonijnsalade en allerlei roodvlees gerechten. Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van dit gebouw in Sibenik en is dagelijks geopend tot elf uur ’s avonds.

Adres:
Trg Dinka Zavorovica 4
Sibenik

Konoba Stari Grad
Konoba Stari Grad is een klein buurtrestaurant in Sibenik. Het is ’s zondags gesloten, maar op de overige dagen geopend van negen uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags en van zes uur tot elf uur ’s avonds voor het diner. In de zomer worden er enkele tafeltjes buiten gezet. De keuken is voornamelijk traditioneel Kroatisch met gerechten als: mixed grill, calamaris en schelpdierenrisotto.

Adres:
Obala Ostobodjenja 12
Sibenik

Gradska Vijecnica
Gradska Vijecnica heeft zonder twijfel het mooiste terras van Sibenik. Het restaurant is gevestigd in het vroegere stadhuis van Sibenik en dagelijks geopend tot tegen elven ’s avonds. U vindt het restaurant pal tegenover de kathedraal. De inrichting is zondermeer chique met veel spiegels en vergulde objecten. De gerechten zijn verfijnd en smaakvol. U kunt er ondermeer genieten van langoest in wijnsaus, pasta met inktvis, gorgonzola steak en gevulde paprika’s. Ondanks de interessante kaart en de chique inrichting is dit restaurant zeker niet duur.

Adres:
Trg Republike Hrvatske 3
Sibenik

Restoran Uzorita
Uzorita staat bekend als het beste restaurant van Sibenik. Het is enigszins afgelegen van het centrum, maar zonder meer de moeite waard om te bezoeken. Interessant feit is dat het restaurant al meer dan 100 jaar door dezelfde familie gerund wordt. Restaurant Uzorita staat voornamelijk bekend om zijn vis- en vleesgerechten en zijn wildschotels. De laatste uiteraard alleen tijdens het jachtseizoen. Enkele specialiteiten van het huis zijn: ‘pohana grdobina’, ‘mijesanan riba’, ‘brudet’, ‘pasta fazol orzo’ en ‘zec na dalmatinski nacin’. Dit zijn respectievelijk: gepaneerde roggenvleugel, visschotel, vis op Dalmatische wijze, pasta met fijne boontjes en haas op Dalmatische wijze.

Adres:
Bana Josipa Jelacica 50
Sibenik

Barun
Barun ligt net buiten Sibenik langs de weg naar Solaris. Het is een van de beste restaurants in de omgeving met een zeer elegante inrichting. Betere visgerechten dan hier zul je in Sibenik zelf niet vinden. Het is dan ook wel allemaal net iets duurder dan de doorsnee restaurants. Een aanrader is de ‘jegulja’, ofwel paling. Naast vis kunt u hier echter ook genieten van diverse vleesgerechten. Denk er wel aan om te reserveren, want anders is er hoogstwaarschijnlijk geen plaats meer voor u. De wijnen zijn bijzonder goedkoop in restaurant Barun.

Adres:
Podsolarsko 24 (langs de weg naar Solaris)
Sibenik / Solari

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl