Split – buiten de oude stad

Kantun Paulina
Kantun Paulina is een eetcafe dat dagelijks geopend is vanaf acht uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. U eet er staande aan de bar. U vindt dit eetcafe in de wijk van het theater in het noordwesten van Split.

Pizzeria Galija
Galija is zondermeer de beste pizzeria van Split. Het is teven een ontmoetingsplaats voor de locale jeugd. Het is dagelijks geopend tot elf uur ’s avonds en voor minder dan 6 euro bent u hier verzekerd van een volle maag.

Adres:
Tonciceva 12
Split

Konoba Varos
Konoba Varos is gelegen in het noordwesten van de oude stad, pal achter de Sint Franciscuskerk. Het is een gezellig eetcafe met houten banken. Op zondagmiddag is het er standaard dringen voor een plaatsje. Gesmoorde vlees- en visgerechten zijn hier de specialiteit van het huis.

Adres:
Ban Mladenova 7
Split

Ponocno Sunce
Ponocno Sunce is iedere dag geopend tot middernacht. Het is vlakbij het theater van Split. Ponocno Sunce betekent letterlijk ‘middernachtzon’. De keuken is honderd procent Kroatisch ondanks de Scandinavische betekenis van de naam. De eetzaal is voorzien van airconditioning en ingericht als een gezellige kroeg.

Adres:
Teutina 15
Split

Konoba Kod Joze
Konoba Kod Joze is gelegen ten noorden van het park Strosmajer. Dit restaurant in Split is dagelijks geopend vanaf negen uur ’s ochtends tot middernacht. Feitelijk is het een klein huis met een zaal in de kelder. Een van de betere plaatselijke eetcafe’s.

Adres:
Sredmanuska 4
Split

Buffet Fife
Buffet Fife is een van de laatste traditionele restaurants aan de haven. De keuken biedt doodgewone volkse gerechten van de Dalmatische kust aan. Het is een zeer geschikte plek om een praatje te maken met vreemden en sociale contacten te leggen. De kaart wijzigt regelmatig. Het restaurant is geopend van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds.

Adres:
Trumbiceva Obala 11
Split

Nostromo
Nostromo heeft een kleine, smaakvol ingerichte, eetzaal op de eerste verdieping. Het restaurant is vlakbij de vismarkt van Split gevestigd. De bediening vriendelijk en professioneel, dus dat zit wel snor. De keuken serveert stevige Dalmatische gerechten, bestaande uit riante porties vis en vergezeld door Dalmatische landwijnen.

Adres:
Kraj Sv. Marije 10
Split

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl