Theater en dans

Het theater in Kroatië heeft een lange traditie. Voor buitenlandse bezoekers is het natuurlijk lastig dat toneelstukken in het Kroatisch worden opgevoerd, een taal die de meeste West-Europeanen weinig houvast biedt, maar als het gaat om operavoorstellingen, concerten en balletvoorstellingen hoeft de taal geen hindernis te vormen. Volksmuziek en –dansvoorstellingen zijn erg populair bij bezoekers. De dansen, de liederen en de kostuums die worden gedragen geven een fascinerende indruk van de tradities van het land.

De meeste theatervoorstellingen vinden ’s avonds plaats. Een veelvoorkomende aanvangstijd is 19.30. Normaal gesproken kunt u kiezen voor een plaats in de parter (parterre), een loge of het balkon (balkon). Er gelden verschillende rangen, maar in het algemeen zijn kaartjes voor het theater heel redelijk geprijsd. Veel theatervoorstellingen en concerten vinden plaats in prachtige oude gebouwen. In een neobarok gebouw in Zagreb is het Kroatisch Nationaal Theater gevestigd, waar voornamelijk opera- en balletvoorstellingen te zien zijn. Een heel andere vorm van theater biedt het poppentheater Zagrebacko Kasalište Lutaka in Zagreb, waar alleen in het weekeinde voorstellingen worden gegeven.

Rijeka biedt de theaterliefhebbers ook goede mogelijkheden, met name een klassiek programma van opera, ballet en toneelstukken. De voorstellingen worden gegeven in het meer dan honderd jaar oude Ivan Zajc-theater (opgericht in 1895). Voor klassieke voorstellingen in Split moet u naar het Nationaal Theater, opgericht in 1891 en in 1979 volledig gerenoveerd. Elk jaar vindt er een speciaal programma – ‘Zomer in Split’ – plaats. In Zadar biedt het Nationaal Theater een gevarieerd programma.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl