Met de auto door Kroatië? Gebruik deze tips! 

met de auto op vakantie naar kroatie

Kroatië mag ondertussen zonder twijfel één van de mooiste landen van Europa genoemd worden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om dit land te bezoeken tijdens hun vakantie. Dit kan per vliegtuig, maar ook in je eigen auto kun je natuurlijk naar Kroatië rijden. Dit is ideaal als je een roadtrip wilt maken door het land. Een autoverzekering is dan wel nodig, dus je autoverzekering vergelijken is zeker verstandig. Ditzelfde geldt voor je autoverzekering berekenen, zo zul je niet voor nare verrassingen komen te staan. Heb je dit allemaal gedaan? Spring in de auto en bezoek de onderstaande plaatsen tijdens je roadtrip door Kroatië!

 

Nationaal Park de Plitvicemeren

Op ongeveer 2 uur rijden van hoofdstad Zagreb vind je in Kroatië Nationaal Park de Plitvicemeren, wat een plaats heeft gekregen op de UNESCO werelderfgoed lijst. Dit is zonder twijfel een natuurwonder. Het gebied bestaat namelijk uit ontzettend veel rivieren, meren en zelfs watervallen. Het water in Nationaal Park de Plitvicemeren heeft bovendien een helderblauwe kleur die echt prachtig is. Je kunt door het park dwalen over allerlei paden in de vorm van loopbruggen van hout. In het hoogseizoen is het hier wel erg druk helaas. Trouwens, in de winter verandert het park in een ijsparadijs. Ook echt beeldschoon!

 

Dubrovnik

In het zuiden van Kroatië ligt de bekende stad Dubrovnik. Dit ken je mogelijk ook wel als de Parel van de Adriatische Zee. Het historische centrum van Dubrovnik is vooral mooi. Je kunt hier wandelen over spectaculaire stadsmuren die een prachtig uitzicht geven op zowel de stad als de zee. Daarnaast kun je hier ook ontdekken waar Game of Thrones opgenomen is. Zo werd de Minceta Tower hiervoor gebruikt, net zoals het fort van Lovrijenac ook een filmlocatie was voor de serie. Als je in Dubrovnik bent dan moet je ook zeker een paar uurtjes vertoeven op Banje Beach.

 

Zonnegroet

Daarnaast zou je ook naar Zadar kunnen gaan, een plaats in de regio Dalmatië. Het werd in de Tweede Wereldoorlog zo goed als volledig platgebombardeerd, maar inmiddels is het weer helemaal terug. Zo kun je in Zadar kathedralen en Romeinse forums bezoeken, terwijl ook de promenade een aanrader is. Ook de Zonnegroet mag je zeker niet missen in Zadar. Dit is een installatie van glazen panelen die zonnestralen absorberen. In de avond zorgt het voor een kleurrijk schouwspel samen met het zee-orgel van Nikola Basic, een beroemde kunstenaar. Een waar spektakel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *