Natuur & Routes

Kroatië heeft een schitterende natuur. Tijdens de vakantie zult u daarmee worden geconfronteerd en dat is heel plezierig! De schitterende stranden, de mooie natuurgebieden en de mooie flora en fauna maken Kroatië tot een bestemming waar u een keer moet zijn geweest. Tijdens uw vakantie moet u zeker een dag inplannen om een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Plitvice-meren. Dit was het eerste gebied in Kroatië dat om zijn rijke fauna een beschermde status kreeg. Hier kunt u schitterende wandelingen maken en genieten van de schitterende natuur. Een andere aanrader is het Nationaal Park Paklenica, gelegen in het hart van het Velebit-gebergte. Dit park werd in 1978 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat en werd later op de Werelderfgoedlijst gezet. In dit park komen meer dan 2400 plantensoorten voor!

Kroatië is vanwege de natuur een geliefd land voor actieve vakanties in de buitenlucht. Zo wordt er steeds meer gefietst in Kroatië en Slovenië, mede door de goede bereikbaarheid die er tegenwoordig is met de fietsbus. Met name in Slovenië is de infrastructuur voor fietsers goed, maar Kroatië is dan net weer wat mooier, met prachtige plaatjes als Motovun.

Ook als wandelbestemming wint Kroatië aan populariteit Reisorganisaties als Sawadee en SNP bieden wandelreizen in Kroatië aan.

Voor de kust van Kroatië liggen honderden eilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Op het ene eiland vindt u strand en een weelderig uitgaansleven en op een ander eiland vindt u niets meer dan serene rust. De meeste eilanden zijn met een regelmatige veerbootdienst verbonden met het vaste land of een ander eiland. Als u de tijd heeft moet u zeker meerdere eilanden aandoen, want uw bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een impressie van de schitterende eilanden.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl