Golf

Golf heeft geen lange traditie in Kroatië, maar de belangstelling voor de sport is groeiende, en er zijn in het land nu twee banen. Dolina Kardinala, vlak bij Karlovac, is een 18-hole-baan, en er is een 9-hole-baan op het eiland Brijuni, bij Pula. Als u op één van deze banen wilt spelen, kan men u vragen naar een lidmaatschapskaart van de golffederatie uit uw eigen land, die ook uw handicap vermeldt.

Dolina Kardinala Golf & Country Club

De Dolina Kardinala Golf & Country Club is de enige 18-hole-baan van Kroatië. De golfbaan werd geopend in 1998 in Krasic, zo’n 35 kilometer van Zagreb. De golfbaan ligt in de omgeving van de geboorteplaats van kardinaal Stepanic, Dolina Kardinala betekent dan ook ‘Vallei van de Kardinalen’. Het licht in een prachtige en ongerepte omgeving, omzoomd door eeuwenoude bossen. Na de onafhankelijkheid van Kroatië in 1995 sloegen Matej Majic en zijn twee zakenpartners da handen ineen om de eerste en enige 18-hole-baan van de grond te krijgen. Zij kochten 75 hectare land in kleine percelen van verschillende eigenaren. Nu omvat de baan een 18-hole-baan, een 9-hole par 3 baan, een 270 meter lange driving range, een chipping green en twee oefen greens om te putten. Het schitterende clubhuis is gebouwd in een historisch gebouw.

Adres:
Mirkopolju
Krasic

Internet:
Dolina Kardinala – officiële website

Pula Golf Club

Vlakbij Pula vormen de Brijuni eilanden een zeven kilometer lange ketting op de zuidpunt van het Istrisch schiereiland. De archipel, die beter bekendstaat onder haar Italiaanse naam Brioni, wordt gevormd door twee grote en 11 kleine onbewoonde eilanden. In 1983 is de archipel tot Nationaal Park benoemd. Veli Brioni is het grootste eiland en hier vindt u een 9-hole-golfbaan. De bouw van de golfbaan gaat terug tot de jaren ’20 van de vorige eeuw. In de jaren ’30 werd de golfbaan uitgebreid naar 18 holes. Maar tijdens het communistische regime was er weinig interesse voor de sport. Vandaag de dag is de 9-hole-baan volledig opgeknapt en licht langs de schitterende Adriatische kust tussen weelderige begroeiing en bomen.

Adres:
Ciscuttijeva
652100 Pula

Internet:
Pula – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl