Grotten

Onderzoekers hebben in een berggebied in Kroatië ondergronds een loodrechte afgrond van meer dan vijfhonderd meter diepte ontdekt. Vermoedelijk gaat het om de diepste verticale afgrond ter wereld. Een speleologisch genootschap heeft dat begin augustus 2004 bekendgemaakt. De kloof in het Velebit-gebergte loopt eerst 62 meter schuin omlaag. Daarna duikt hij 516 meter verticaal de diepte in. Nergens is de ondergrondse kloof breder dan dertig meer. Aan de voet van de kloof lopen enkele stroompjes en leeft een relatief grote kolonie bloedzuigers. Kroatië is rijk aan ondergrondse kloven. Van de twintig diepste kloven ter wereld liggen er twee in het Balkan-land. De diepste kloof ligt in de westelijke Kaukasus op Georgisch grondgebied en is 1.710 meter diep. Die loopt echter niet loodrecht naar beneden

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl