Biokovo nationaal park

Het nationale park Biokovo wordt gekenmerkt door indrukwekkende bergen. De hoogste top van het gebergte is de ruim 1700 meter hoge Sv. Jure. Daarmee is het de één na hoogste berg van het land. Het park is voor mensen die moeilijk ter been goed te bereiken over de grote die dwars door het park loopt. Gaat u echter van de uitgesleten wandelpaden af, dan komt u in ruig terrein terecht waar goede schoenen en conditie vereist zijn. Tijdens een wandeling door het park komt u een gevarieerde en rijke flora en fauna tegen. Er komen enkele bijzondere planten voor zoals de Dalmatische zwarte pijnboom (Pinus nigra sup dalmatica). Als u geluk heeft, kunt u de steenadelaar en de slangenadelaar vliegen. Deze twee zeldzame adelaarsoorten komen alleen in dit deel van Kroatië voor. Als u het park te voet wilt verkennen, raden wij u aan om bij de ingang van het park een plattegrond aan te schaffen. Deze is ook verkrijgbaar bij de toeristenbureaus in de omgeving.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl