Plitvice meren nationaal park

Het Plitvice meren nationaal park (kortweg: Plitvice) is een schitterend natuurgebied van grote schoonheid. Het park wordt gekenmerkt door eeuwenoude bossen, 16 meren en meer dan 90 watervallen. Al dit natuurschoon bevindt zich op een oppervlakte van nauwelijks 20.000 hectare. Sinds enkele jaren staat het Plitvicer merengebied op de lijst van beschermde natuurgebieden van de UNESCO. De bossen bestaan voornamelijk uit beuken en dennen en beslaan meer dan de helft van het park. De flora en fauna in het gebied is ongekend groot en divers. Zo leven er meer dan 150 verschillende vogelsoorten in het gebied. Zij wonen hier vanwege de grote hoeveelheid voedsel die er te vinden. de grootste attracties zijn echter de watervallen. Deze zijn te vinden in het noordelijke gedeelte van het park. Vrijwel elke touroperator organiseert tochten naar het gebied, u kunt er vrij in rondwandelen en met de bus of met een bootje weer naar het uitgangspunt terugkeren.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl