Brac

Brac is een eiland gelegen in de Adriatische Zee voor de Kroatische kust en ligt tegenover de stad Split. Ten zuiden van Brac ligt het eiland Hvar. Brac is met 396 km² het grootste van de Dalmatische Eilanden en is na de Kvarner-eilanden Krken Cres het grootste eiland in de Adriatische Zee. De berg Vidova Gora is bovendien met 778 m de hoogste berg in deze zee. Verder wisselt het eiland zich af met veel inhammen en kleine stranden uit kiezelsteen en enkele uit zandstrand met name in het noorden van het eiland bij Lovrecina, Supetar en Vela Luka. Het eiland kenmerkt zich door vruchtbare dalen met wijngaarden en uitgestrekte pijnboombossen. Op vele plekken heeft men uitzicht over deze dalen dankzij het bergachtige landschap en vanaf de noordkust kijkt men uit over het Dalmatisch massief.

Het eiland wordt gekenmerkt door grote pijnboombossen en vruchtbare dalen met wijngaarden. Hier wordt heerlijke wijn van geproduceerd. Vanaf de hoogste plekken op het eiland heeft u een fantastisch uitzicht over deze dalen maar natuurlijk ook over de Adriatische kust. Het eiland behoort tot de zonrijkste eilanden van Europa. Meer dan 2700 uren zon zorgen voor een groeiende toeristenstroom. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt 24°C. Toeristen komen ook voor de schitterende natuur naar dit eiland. De zee is kristalhelder en uitermate geschikt om te verkennen met een snorkel. Op het eiland zijn dan ook vele hotels en appartementen te vinden waar u een heerlijke tijd kunt doorbrengen.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl