Cres

Het eiland Cres is gelegen in Kvarner en wordt jaarlijks door tienduizenden toeristen aangedaan. Het betreft dan voornamelijk toeristen die geïnteresseerd zijn in de bijzondere flora en fauna want echte zandstranden zijn er niet echt in overvloed te vinden. Op het eiland zijn enkele hotels te vinden die in de zomermaanden steevast volgeboekt zijn. Het eiland is ideaal om al wandelend te verkennen. Er zijn geen grote hoogteverschillen en de natuur is er rijk en divers. Zo komen er vele zeldzame plantensoorten en vogels voor. Ook liefhebbers van cultuur kunnen op Cres hun hart ophalen. In de gelijknamige plaats op het eiland zijn de Sv. Marija Snjezinakerk en het stedelijk museum de belangrijkste bezienswaardigheden. Het museum is gevestigd in het huis waar in 1529 de beroemde Kroatische schrijver-filosoof Franjo Petric geboren werd. In de stad zijn enkele goede restaurants te vinden waar u een inspannende stadswandeling op passende wijze kunt afsluiten.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl