Hvar

Het eiland Hvar is al jarenlang een gewilde vakantiebestemming. Het milde klimaat, de schitterende stranden en imposante cultuurschatten kenmerken het eiland. Hvar heeft een lengte van 70 kilometer en is maximaal 10 kilometer breed. De gelijknamige stad Hvar is de grootste stad van het eiland. Het is één van de drukst bezochte steden aan de Dalmatische kust. De stad wordt omsingeld door indrukwekkende stadsmuren die de stad vroeger beschermden tegen vijandelijke aanvallen. Vanaf de muren kunt u uitkijken over de mooie wandelpromenade. Deze is omzoomd door palmen met daarachter de 7 eeuwen oude stadsmuren. Deze muren beschermden de stad tegen de vele aanvallers uit zee. In de stad zijn vele gebouwen te bewonderen die dateren uit de 17de eeuw. De mooie architectuur van de heilige Stephan kathedraal en de paleizen van Groda zijn een genot voor het oog. Maar het eiland heeft meer te bieden. Buiten de stadsgrenzen kunt u eindeloze wandelingen maken door de uitgestrekte lavendelvelden. Bovendien komt u langs de eenzame boeren die al jaren lang hier olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden verbouwen.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl