Korcula

Het eiland Korcula is de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo maar is tevens één van de mooiste eilanden van Kroatië. Korcula ligt op zo’n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik, is 47 kilometer lang en ongeveer 7 kilometer breed. Het landschap van het eiland wordt gedomineerd door cipressen, eiken en verschillende dennenbomen. De plaatselijke bevolking verdient een goede boterham aan het toerisme maar ze zijn actief in de landbouw. Zo wordt er onder meer wijn geproduceerd en heerlijke olijfolie. De grootste bron van inkomsten is echter de jaarlijkse toeristenstroom. Van alle continenten komen mensen naar Korcula om te genieten van de mooie zandstranden en het prettige klimaat. Vrijwel verlaten stranden nodigen de toeristen uit om te genieten van meer dan 2900 zonne-uren per jaar, waarbij de temperatuur maar zelden boven de 30 graden uitkomt. De grootste stad van het eiland is Korcula-stad en staat bekend om de schitterende architectuur. De stad wordt omgeven door indrukwekkende 13de-eeuwse stadsmuren. In de stad is de 13de-eeuwse St-Marcuskathedraal de belangrijkste attractie. De gotische kathedraal is zeker een bezoekje waard.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl