Rab

Het eiland Rab is één van de zonnigste eilanden van Europa. Het eiland heeft meer dan 2500 zonne-uren per jaar. Het eiland is 22 km lang, heeft een oppervlakte van 93,6km2 en meer dan 10.000 inwoners. Het hoogste punt is Kamenjak met z’n 408 meter hoogte. Het noordoostelijke gedeelte van het eiland is veelal een karstlandschap terwijl en het zuidwestelijke gedeelte groene pijnbossen kent. De belangrijkste stad op het eiland heet ook Rab. Hier wonen slechts zo’n 600 mensen en het ligt op een klein schiereiland aan de zuidewestelijke kant van het eiland. Veerboten sluiten de stad Rab aan met het vasteland via de haven van Jablanac. Het ergste wat de stad is overkomen is de pest in 1456 die de bevolking van het stadje uitroeide. Het eiland Rab is vernoemd naar de familie Rab. Later werd het deel van Kroatië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zette Italianse fascisten op het eiland het concentratiekamp Rab waar tussen 1942 en 1943 ruim duizend mensen om het leven gebracht werden. Op de voormalige plaats van het kamp werd in 1953 een herdenkingsplaats gebouwd.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl