Solta

Šolta is een betrekkelijk klein eiland gelegen in de Adriatische Zee en behoort tot Dalmatië. Het eiland ligt ten westen van het eiland Brac, ten oosten ligt het eiland Drvenik Vekki en in het zuidoosten Hvar. In het noorden ligt de stad Split op het vasteland. Solta is het 13de grootste eiland van Kroatië en behoort tot de Midden-Dalmatische eilanden. Het eiland ligt 10,7 km van het vasteland verwijderd. Šolta heeft een oppervlakte van 52 km². Šolta heeft minder bekendheid als de meeste andere eilanden van Kroatië maar is zeker niet minder mooi. Šolta kent een tal van baaien en inhammen. De landbouw is de belangrijkste inkomstenbron van Šolta, wat mede te danken is aan de vruchtbare grond die het eiland kent. Het toerisme wordt een steeds meer belangrijke factor voor het eiland en is door de Romeinen al ontdekt door de edelen die hier vertoefden in vroeger tijden en werd Šolta Soletta genoemd.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl