Velebitgebergte

Het Velebitgebergte omvat enkele nationale parken waarvan het nationale park Paklenica het bekendste is. Het nationale park grenst in het westen aan de Adriatische Zee en bestaat hier voornamelijk uit karstgebergte. Het oostelijke deel van het park wordt bepaald door dichte bossen en een rijke fauna. Het verschil tussen deze twee landschappen is goed te zien als u de 700 meter hoge Vratnikpas passeert. Ook in de buurt van Karlovac zijn de verschillen goed zichtbaar. In het nationale park zijn ook de botanische tuinen te vinden, om precies te zijn, op de 1700 meter hoge Zavizan nabij Oltari. Hier treft u een ongekende rijkheid aan flora aan. De kale rotsformaties worden kukovi’s genoemd. Bijzonder fraai is de Hajducki waar u vrijwel alles vindt wat u in het karstgebergte kunt verwachten.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl