Op fietsavontuur in de Kroatische Riviera

kroatische riviera fietsen

Fietsvakanties in België, Frankrijk, Duitsland en omstreken zijn altijd goed. Maar heb je wel eens verder gekeken dan deze plekken? Er zijn zoveel meer mooie bestemmingen die je op de fiets kunt verkennen. Neem bijvoorbeeld de Kroatische Riviera: helder blauw water, idyllische dorpjes, prachtige routes: je vindt het er allemaal. In dit artikel lees je waarom je voor deze plek moet kiezen voor je fietsvakantie en welke routes je kunt fietsen. 

 

Waarom de Kroatische Riviera?

Je wilt natuurlijk wel overtuigd zijn voordat je een fietsvakantie gaat boeken in dit gebied. Daarom geven wij jou een aantal redenen waarom jij deze plek moet overwegen. Er veel te bekijken als je op de fiets bent. Azuurblauw water, authentieke dorpen en het rotsachtige landschap. Zo is er bijvoorbeeld het dorp Dubrovnik dat een middeleeuwse uitstraling heeft. Je waant je hier in de veertiende eeuw. Ideaal voor fietsers onder ons die nog wat cultuur willen meepikken op hun reis. Ook heeft de Kroatische Riviera een prachtige kustlijn waar je je ogen zult uitkijken.

 

Welke routes

Nu je weet dat het een mooie plek is om te bezoeken, is de volgende stap een fietsroute kiezen. Wij geven een paar opties om uit te kiezen. Istrië is weliswaar toeristisch, maar dat heeft ook een pluspunt: er zijn veel fietspaden aanwezig. Er zijn vlakke routes langs de Adriatische Zee die fietsen voor langere tijd iets aangenamer maken, maar er zijn ook mooie routes door de bergen als je uitdaging zoekt. Voor de natuurliefhebbers is het gebied Dalmatië beter. Daar zijn ongeschonden fietsroutes waar je rust hebt van de toeristen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om van eiland naar eiland te hoppen met de fiets. Zo heb je het beste van alles. Ieder eiland heeft weer zijn eigen pracht en praal. Met meer dan 1000 eilanden waarvan op 70 eilanden geen mens of dier te bekennen is, is Kroatië ideaal voor een fietsavontuur.

 

Welke fiets hoort bij deze fietsvakantie? Een elektrische fiets met een Bosch middenmotor bijvoorbeeld. Dit soort elektrische fietsen zijn gemaakt voor rijplezier en comfort. Met de Bosch middenmotor hoef je je ook geen zorgen te maken dat het zwaar onder je fiets hangt. Het zal er elegant en modern uitzien. Je fiets zal een blikvanger zijn in de Kroatische Riviera!

 

Ga jij op een elektrische fiets een fietsavontuur aan in de Kroatische Riviera?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.