Rondreis maken door Kroatië

Een rondreis door Kroatië, dat is nog eens een goed idee. Het land heeft in recente jaren veel aandacht gehad voor het verbeteren van het toerisme. Daar kan jij nu de vruchten van plukken. Dat doe je het best door ook echt alles mee te pakken. Wat is nu een betere manier om dit voor elkaar te krijgen dan door een rondreis te maken? Natuurlijk is het dan wel van belang om eest enige kennis op te doen. Wat zijn bijvoorbeeld de leuke plekken en wat mag je echt niet missen? Dit kan je hier allemaal terugvinden.

De manier van reizen

Vooraf is het natuurlijk slim om te bepalen hoe je je rondreis Kroatië gaat maken. Een goede manier is door voor de zogenaamde fly & drive te kiezen. Je vliegt dan naar het land toe. Daarna huur je een auto en begin je aan je rondreis. Een andere optie is natuurlijk je eigen auto. Dan moet je wel eerst naar Kroatië rijden voordat je aan je reis kunt beginnen. Daarnaast zijn er ook georganiseerde reizen die met de bus worden ondernomen. Het voordeel van de laatste is natuurlijk dat je een gids hebt. Al ben je wel iets minder vrij.

De plekken die je kiest

Dan is het ook nog van belang om goed te weten welke plekken je moet bezoeken tijdens je rondreis door Kroatië. Een aantal plaatsen mag je in ieder geval niet overslaan. De streek Istrië is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast is het ook aantrekkelijk om plaatsjes als Sibenik en Split te bezoeken. Al mag je de grote stad Zagreb natuurlijk ook niet vergeten. Daarnaast is er nog een andere kant van het land, die lang niet bij iedereen even goed bekend is. Daar is de rondreis misschien wel de perfecte ontdekkingsreis voor.

De eilanden verkennen

Een rondreis Kroatië moet eigenlijk ook in belangrijke mate in het teken staan van de eilanden die voor de kust te vinden zijn. Dat zijn er flink veel. Het bijzondere is dat dit echte paradijsjes op aarde zijn. Ze zijn tot op bepaalde hoogte te vergelijken met de kleine eilandjes voor de Italiaanse kust, maar hebben toch ook weer een heel eigen gezicht. Wees er dus zeker van dat je de eilanden in je reis opneemt wanneer je zelf een plan uitstippelt. Een aanrader is bijvoorbeeld Brac. Wanneer je in Kroatië bent, dan hoort dit zeker bij de plannen.

Net over de grens kijken

Wanneer je je rondreis door Kroatië op het kustgebied concentreert, dan is het slim om ook te kijken naar een uitstapje net over de grens. Wanneer je in het zuiden van Kroatië komt, dan is Bosnië dichtbij. Het loont de moeite om ook hier even te kijken. Er zijn namelijk voldoende bijzondere dingen in dit gebied te vinden en er is ook een grote gezamenlijke geschiedenis te vinden. Wanneer je wat langer op reis gaat, langer dan twee weken bijvoorbeeld, is het zeker slim om ook een dag of meer hier rond te reizen.

Genieten van de mogelijkheden

Je zal tijdens je rondreis door Kroatië al snel ontdekken dat het land flink veel te bieden heeft. Zeker ook waar het gaat om de onderkomens. De vakantiehuizen en hotels zijn van hoog niveau. Dat maakt het op zichzelf al meer dan aantrekkelijk om dit land hoog op je lijst van vakantiebestemmingen te zetten. Wanneer je een rondreis maakt, zal je ook ontdekken dat het overal van hetzelfde hoge niveau is. Dat maakt het dus ook leuk om meerdere kanten van het land in één lange reis te gaan ontdekken. Alle reden om op deze manier te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *