Rovinj

Rovinj behoort tot de meest ontwikkelde moderen vakantieoorden langs de Kroatische rivièra. Het biedt de bezoekers vele mogelijkheden in de ambiènce van een antieke stad, omgeven door mooie pijnboombossen. Het bos Zlatni Rt wordt gerekend tot de beschermde parken, terwijl de kust en de eilanden van Rovinj beschermd landschap zijn. Het beginnend toerisme introduceerde tegelijkertijd de opzet van een stoomschiplijn tussen Rovinj en Trieste in 1845. Tevens werd er een spoorlijn aangelegd naar Wenen in 1876. Aan het einde van de 19de eeuw, in 1896 om precies te zijn, kwam er nog een goed onderhouden openbaar strand bij op het repertoire van de stad.

Naast dit strand, Val di Lone, onstonden er tegelijkertijd een aantal motels: All citta di Trieste, Al Miramar, Alla porta antica en Al vecchio albergo. 1888 mag beschouwd worden als het jaar waarin het toerisme officieel op gang kwam, toen het gezondheidsinstituut Maria Theresa geopend werd. Dit kuuroord is het oudste in haar soort aan de Adriatische kust en werd opgericht door de Weense Gemeenschap voor Ontwikkeling van Maritieme Gezondheidsinstituten en Asiel voor arme kinderen en Scrufolis en Rachitis patiënten. De verdere ontwikkeling van het toerisme leverde de bouw van het Hotel Jadran (tegenwoordig Centar) op, dat gereed was voor de Eerste Wereldoorlog. De bouw hiervan was een gevolg van het toegenomen aantal bezoekers aan de stad.

Internet:
Rovinj – officiële website

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl