Duiken

Hoewel de Adriatische Zee het niet haalt bij andere, uitgesproken exotische bestemmingen als de Rode Zee of de Maladiven, wordt er in Kroatië elk jaar meer gedoken door toeristen met een passie voor de onderwaterwereld. Wie tijdens zijn vakantie in Kroatië wil gaan duiken, moet in het bezit zijn van een speciale vergunning, die verkrijgbaar is bij duikclubs en bevoegde toeristenbureaus. Deze vergunning is een jaar geldig. De vergunning wordt alleen verstrekt aan mensen die gekwalificeerd zijn om te duiken volgens de normen van één van de internationaal erkende duikorganisaties (BSAC, CMAS, IANTD, NAUI, PADI, SSI). Een tijdelijk duikbrevet volstaat niet.

Duiken is op de meeste plaatsen toegestaan, al zijn er ook gebieden waar een expliciet verbod geldt, zoals natuurreservaten en militaire zones. In sommige gebieden mag alleen worden gedoken met speciale toestemming, die van tevoren moet worden aangevraagd. Gebieden waar duiken verboden is zijn de natuurparken Krk en Brijuni, de natuurreservaten in de Baai van Ston en de Lemski-zeearm, het Telašcica-park, havens, gebieden met druk scheepsverkeer en alle gebieden binnen een straal van 100 meter rond militaire schepen en installaties.

Gebieden waarvoor speciale toestemming is vereist zijn het Nationaal Park Kornati en de eilanden Mljet, Vis, Biševo, Svetac, Brisnik, Sušac, Kopiste, Lastovo, Donji Skoji en Vrhovnjaci. Het gebruik van foto- of videocamera’s onder water is overal toegestaan, behalve bij archeologische overblijfselen. Hiervoor moet toestemming worden gevraagd bij het ministerie van Cultuur.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl