Fietsen

Als u langzaam reist, geniet u meer! Tijdens het fietsen heeft u meer contact met de lokale bevolking en bent u beter in staat om te genieten van het mooie landschap. U ruikt de heerlijke geur van verse bloemen, u hoort de vogels zingen en u kunt wilde aardbeien en andere vruchten plukken langs de weg. Kroatië heeft mooie en grote fietspaden maar vaak staan deze niet aangegeven op landkaarten en plattegronden. U doet er dan ook verstandig aan om bij de lokale toeristenbureaus aan te kloppen voor wat handig reisadvies.

Natuurparken, riviervalleien en bossen zijn goed per fiets te bedwingen. Eilandenworden wat moeilijk omdat u er niet zo makkelijk komt. Maar met de lokale veerdiensten is ook dit probleem snel op te lossen. Een leuke manier om de Kroatische eilanden te ontdekken is per boot. U neemt dan de fiets mee aan boord van het schip. U kunt er zodoende een heuse fietscruise van maken. U kunt het zo gek maken als u wilt. Zo kunt u er voor kiezen om een hotel te boeken op een eiland om zodoende meer van een eiland te zien. Interessante trajecten vindt u onder meer op de eilanden Ugljan en Pasman. Als u liever door de bergen fietst, zal u het wegennet op de eilanden Korcula en Brac, gedeeltelijk ook op Hvar, verkiezen.

In de toeristische centra vindt u vele verhuurbedrijven. U kunt hier voor relatief weinig geld een goede fiets huren. Als u van plan bent om het meer bergachtige terrein te verkennen, dan doet u er verstandig aan om een stevige toerfiets of een mountainbike te huren. Bij deze verhuurbedrijven kunt u ook informatie verkrijgen over de gecombineerde boot- en fietsrondreizen langs de Kroatische kust.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl