Hiking

Neem alleen foto’s, laat alleen voetafdrukken achter. Dit is de grote gedachte achter het hiken. De diversiteit aan landschappen maakt van Kroatië een magnifiek land waar het heerlijk hiken is. De liefhebbers van hiking, wandelen, trekking en backpacking weten al langer dat Kroatië het land bij uitstek is voor een fijne wandelvakantie. Niet alleen op het vasteland valt er genoeg te zien, ook op eilanden is genoeg te beleven. Maar om daar te geraken moet u wel eerst het indrukwekkende Dinara gebergte overwinnen dat is gelegen langs de Kroatische kust.

Het is toegestaan om te hiken in enkele natuurparken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het bekendste gedeelte van het Velebit gebergte, het nationaal park Paklenica. Het park laat zich gemakkelijk in twee gedeelten onderscheiden. Het westelijke gedeelte, grenzend aan de Adriatische Zee is een vrijwel onbegroeid karstgebergte. In het oosten vindt u daarentegen dichte bossen. De overgang is abrupt en goed waar te nemen als u de 698 meter hoge Vratnikpas passeert. In dit gebied heeft men een 50 kilometer lang wandelpad door de bergen aangelegd en bevinden zich de Velebiter botanische tuinen. Andere nationale parken die het bezoeken waard zijn, zijn de Plitvice Meren en Risnjak nationaal park.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl