Snorkelen

De Kroatische Rivièra biedt paradijselijke omstandigheden voor snorkelaars. De onderwaterwereld laat zijn schatten vooral zien rondom de eilanden voor de kust. De grote scheepvaartroutes lopen hier niet langs en derhalve blijven zeeflora en –fauna onaangetast. De meeste kuststreken zijn rotsachtig en stenig, waardoor u veel koraal en vis kunt aantreffen tussen de met mosselen bezaaide klippen met hun vele hoeken en gaten. Om te snorkelen moet u echter de strandgedeelten mijden en iets verderop een gunstig plekje opzoeken om in het water te gaan. Het zeewater is overal langs de Kroatische Rivièra kristalhelder. Riolen mogen namelijk niet worden geloosd in de zee. U ziet dan ook geen viezigheid in het water! Lees onderstaande tips goed door. Zo begint u in ieder geval goed voorbereid aan uw snorkelavontuur.

– Tijdens het snorkelen heeft niet in de gaten dat de zon op uw rug en benen brandt. Het is daarom ten zeerste aan te raden om een T-shirt te dragen tijdens het snorkelen, vooral als u nog weinig in de zon bent geweest. Gebruik ook goede beschermingsmiddelen tegen zonnebrand.
– Wees zo verstandig om de vissen niet te voeren. Vissen kunnen hierdoor erg wild en zelfs agressief worden.
– Wees zo verstandig om de vissen met rust te laten. De meeste snorkelaars weten niet welke vissen gevaarlijk zijn. Zo kunnen bepaalde vissen giftig zijn of scherpe stekels hebben. Laat u dus niet verleiden tot het aaien van een mooi uitziende vis.
– Ga vooral niet op het koraal staan. Koraal kan hierdoor afbreken en afsterven. Koraal kunt u eenvoudig beschadigen door er met uw flippers tegen aan te trappelen. Snorkel dus voorzichtig als u zich bevindt in ondiepe wateren.
– Alles wat u onderwater tegenkomt, hoort daar, en niet in een of andere vitrinekast in Nederland. Neem dus niks mee uit het water en zeker geen koraal.
– U doet er verstandig aan om niet alleen te gaan snorkelen. U weet nooit wat er kan gebeuren. Een krampaanval kunt u zo krijgen. Dan is hulp van een buddy echt noodzakelijk.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl