Muren van Dubrovnik

De grote stad Dubrovnik heeft talloze oude verdedigingswerken, waarvan stadsmuren het belangrijkste onderdeel zijn. De stadsmuren (Gradske Zidine) zijn symboliek voor Dubrovnik, dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis. Door de tijd heen zijn de muren continue aangepast en verbeterd. Onder andere de architecten Michelozzo Michelozzi, Juraj Dalmatinac en Antonio Ferramolino hebben een bijdrage geleverd aan het geheel. De muren zijn meer dan zes meter dik en op enkele plaatsen bereiken ze een hoogte van wel twintig meter. Duizenden mankrachten bewaakten de stadsmuren en de grote torens deden dienst als uitkijkpost. Zo kon men in noodgevallen direct alarm slaan. Als u wandelt over de oude stadsmuren van Dubrovnik – deze werden reeds gebouwd in de tiende eeuw – kunt u eenvoudig de torens bezichtigen. Toegang tot de muren bij het franciscaner klooster in Poljana Paška Milicevica, het grote plein achter de Pilepoort.

Openingstijden:
’s Zomers dagelijks geopend van 09.00 – 19.00.
’s Winters dagelijks geopend van 10.00 – 15.00.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl