Schatkamer van de kathedraal in Dubrovnik

Italiaanse architecten ontwierpen de beroemde kathedraal van Dubrovnik na een aardbeving in 1667. De kathedraal bestaat uit drie beuken die eindigen in drie apsissen. De zij-altaren zijn versierd met kunstwerken uit de zestiende tot achttiende eeuw van Italiaanse en Dalmische schilders. Een ‘Maria-Hemelvaart’ van Titiaan uit de zestiende eeuw domineert het hoofdaltaar. De schatkamer in de kathedraal is beroemd om zijn rijke collectie relikwieën. Het wordt gezegd dat er een Heilig Kruis is dat een gedeelte zou bevatten van het bijbelse kruis waaraan Jezus is gekruisigd. Naast allerlei schilderwerken is er tevens een zeer grote collectie van heilige gouden en zilveren objecten.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl