Stradun in Dubrovnik

Stradùn – ook wel Placa genoemd – is de beroemdste straat van de oude stad Dubrovnik. De straat doorklieft de gehele stad van west tot oost. Oorspronkelijk was Stradùn een kanaal dat het eiland en de stad scheidde. Dit kanaal werd in de twaalfde eeuw drooggelegd en opgevuld en vervolgens geplaveid in de vijftiende eeuw. Na de grote aardbeving in 1667 werden rond de straat stenen huizen gebouwd. Het is tegenwoordig de populairste plek voor een cafébezoek door zowel locale inwoners als toeristen.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl