Hoofdgerechten

De Kroaten zijn dol op vis en dat is ook niet zo verwonderlijk als je nagaat dat de kustlijn meer dan 3000 kilometer lang is. Bijna alle vis wordt dagvers aangeleverd aan de verschillende restaurants in de steden. Het lekkerste is als u de vis laat grillen en laat opkomen met wat peper, zout en een beetje citroen. Vaak worden er dikke sauzen bij geserveerd die de vis totaal overheersen. Lekkere vissoorten die vaak op het menu staan zijn zubatac (tandbrasem), orada (goudbrasem), en brancin (zeebaars). Liefhebbers van tong bestellen in Kroatië bij de ober een tabinja terwijl rode poon hier skarpin wordt genoemd. Er worden ook veel schelp- en schaaldieren gegeten zoals venusschelpen in knoflooksaus (kamenice na buzaru). In het achterland van de Kroatische Rivièra wordt over het algemeen meer vlees dan vis gegeten. Heerlijke gerechten met lamsvlees en veel wild treft u vaak op de menukaart aan.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl