Soep

De winters in Kroatië kunnen bar en boos zijn en er is dan niks lekkerder dan een dampende kom soep. De bekendste soep van het land is de corba die friszuur van smaak is. Deze soep staat in de meeste restaurants op de kaart, net zoals de rijkelijk gevulde lamsvleessoep (juha od janjetine). Deze soep wordt vooral gegeten in het binnenland van Kroatië. Aan de kust zijn het vooral de vissoepen die op het menu staan zoals de typisch Kroatische vissoep riblja juha. De basis van deze soep is een visbouillon die wordt aangevuld met kleine stukjes vis en schaal- en schelpdieren. Van kleine visjes maakt men brodet. Nadat de visjes goed zijn gemaakt worden ze gekookt in een grote pan met wijn, tomaten en vele kruiden zoals knoflook en laurier.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl