Varieteit van de Kroatische keuken

De Kroatische keuken is sterk beïnvloed door de Turken, Italianen en Oostenrijkers daar deze volken vele jaren het Kroatische grondgebied bezet hebben gehouden. Toch heeft de Kroatische keuken een eigen identiteit en worden er bijzondere kruidenmengsels gebruikt, onder meer in de lekkere vleesgerechten als cevapcici(gehaktrolletjes), raznjici (vleesspies) en pljeskavica (hamburger) die overal in Kroatië te bestellen zijn. Deze vleesgerechten worden altijd geserveerd met een groentegarnituur en rijst, polenta of aardappeltjes.

De variëteit van de Kroatische keuken is ook te merken aan de kust waar vaak ‘surf & turf’ schotels op het menu staan. Deze schotels, waarin vis en vlees worden gecombineerd, worden vaak tegen dagprijzen aangeboden. Het ligt er maar net aan welke vis die dag tegen een goede prijs op de vismarkt voorhanden was. Naast plaatselijke vissoorten staan krab, inktvis, kreeft en langoest ook dikwijls op het menu. Liefhebbers van fastfood hoeven niet te wanhopen want in de grote badplaatsen zijn genoeg etablissementen te vinden van McDonalds en Burgerking.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl