Kastelen

De reeks versterkingen die de Venetianen en lokale edelen in de 15de en 16de eeuw verspreid langs een goed beschutte baai tussen Split en Trogir lieten aanleggen om de stad tegen de Turken te beschermen, wordt Kaštela of Zeven Kastelen genoemd. Rond het complex ontstond een dorpje, dat nu ook Kaštelaheet. Vijf kastelen zijn bewaard in originele staat, evenals de versterkte villa’s die erbij werden gebouwd. Ook in andere steden langs de kust vindt u kastelen die de bevolking moesten beschermen tegen aanvallen van buitenaf. In Stari Grad, gelegen op het eiland Hvar, staat in het stadscentrum een imposant bouwwerk: Kaštel Tvrdalj. De voormalige residentie van Petar Hektorovic domineert het oude stadscentrum.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl