Kathedralen

De broers Cyrillus (827-869) en Methodius (815-885) waren van grote betekenis voor de kerstening van de Slavische volken. Ze werden als zonen van een Byzantijnse legerofficier geboren in Thessalonica, waar ze diverse talen leerden, onder andere het Slavisch. De stad hoorde in die tijd bij het Byzantijnse Rijk en was één van de meest kosmopolitische steden van het Middellandse-Zeegebied. aanvankelijk volgden de twee broers allebei een andere carrière, maar beiden werden ten slotte monnik. Dat de Kroatische bevolking het christendom aanvaardde bleek al spoedig uit de kunst en kunstnijverheid van het land. Er bestond al een traditie van beeldhouw- en edelsmeedkunst, maar nu begon men gewijde voorwerpen te maken. Ook begonnen zij vol overgave aan de bouw van godshuizen als kerken, kathedralen en kloosters. Deze zijn dan ook in overvloed en in prachtige exemplaren te vinden langs de Kroatische kust.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl