Anastasia kathedraal in Zadar

De bijzonder mooie Anastasia kathedraal is gebouwd op de plaats van het oude Romeinse forum. In de negende eeuw lieten de Byzantijnen deze kathedraal stichten in Zadar, maar deze werd later herbouwd in Romaanse stijl. Dit gebeurde omstreeks de twaalfde en dertiende eeuw. De centrale deur van de kathedraal wordt versierd door beelden, met daarboven vijf groepen van kleine zuilen. Bovenaan is een reliëf van de ‘Hemelvaart’ te aanschouwen. Binnen treft u drie beuken die gescheiden zijn door zuilen en pilaren met hoge arcaden. In de kathedraal liggen de resten van de Heilige Anastasia, waarnaar de kathedraal vernoemd is, bewaard in een sarcafoog. Zij werd hier begraven in de negende eeuw. De altaren zijn voornamelijk ontworpen in barok stijl, waarvan er één schitterend beschilderd is door Palma Il Giovane. In de rechtbank staat een groot altaar voor een Heilig Sacrament. Daarachter bevindt zich de doopkapel. De klokkentoren aan de zijkant van de kathedraal werd gebouwd in de vijftiende eeuw. De bouw ervan werd uiteindelijk pas gecompleteerd in de negentiende eeuw. De Brit Thomas G. Jackson was hier uiteindelijk verantwoordelijk voor.

Adres:
Forum
Tel: 023-251708

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 07.00-20.00.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl