Jacobus kathedraal in Sibenik

De Jacobus kathedraal, ook wel kathedraal van Šibenik genoemd, raakte zwaar beschadigd bij een bombardement in de jaren 1990. De restauratie ervan was een lang en moeizaam proces. Oorspronkelijk werd de kathedraal gebouw in de jaren tussen 1432 en 1555. Het gebouw is het werk van Antonio Dalle Masegne en zijn opvolger Juraj Dalmatinac. Na de dood van Dalmatinac in 1475 werd het werk afgemaakt door Nikola Firentinac, die verantwoordelijk was voor de vormgeving van het priesterkoor, de koepel, de galerijen en het dak. De kathedraal is geheel gemaakt van stenen afkomstig uit de streek. De koepel van de kathedraal is een bijzondere constructie en raakte zoals veel delen zwaar beschadigd tijdens bombardementen in 1991. De viering is een vierkante constructie, met aan drie zijden een boog met daarop een standbeeld, draagt de bijzondere stenen koepel. De stenen zijn dusdanig gebruikt dat men kon bouwen zonder gebruik te maken van cement.

Adres:
Trg Republike Hrvaste 1
Tel: 022 214 899

Openingstijden:
Van mei t/m september dagelijks geopend van 08.30 – 20.00.
Van oktober t/m april dagelijks geopend van 08.30 – 12.00 en van 16.00 – 18.30.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl