Kathedraal van Maria de Grote in Rab

Deze prachtige kathedraal werd in de Romaanse stijl gebouwd in de twaalfde eeuw en gewijd in 1177 door de toenmalige paus, Alexander III. Peter Trogarinin was in 1514 verantwoordelijk voor een beeldhouwwerk dat boven het portaal staat. Deze zelfde beeldhouwkunster had eerder in 1497 al zorg gedragen voor de ontwikkeling van het doopvont binnen in de kathedraal. Het altaar is gesierd met een schilderwerk van Paolo Veneziano uit het midden van de veertiende eeuw. Zuilen scheiden van binnen de drie beuken van het heilige gebouw. Op zeventig meter afstand van de kathedraal staat de hoogste toren van het eiland Rab. Deze klokkentoren werd in de dertiende eeuw gebouwd.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl