Laurentius kathedraal in Trogir

De Laurentius kathedraal werd gebouwd op de plek waar een oudere kerk had gestaan. Saracenen hadden deze echter in een eerder tijdperk verwoest. De bouw van de huidige kathedraal heeft vele jaren geduurd en werd gestart aan het einde van de twaalfde eeuw. Het was een gigantisch project waarbij vele kunstenaars en architecten betrokken waren. De kathedraal bestaat uit drie beuken en evenveel apsissen. Acht zuilen vormen de scheiding tussen het middenschip en de lager zijbeuken. De kathedraal telt in totaal slechts twee ingangen. De hoofdingang is een bijzonder fraai portaal in Romaanse stijl met ernaast een heel mooie Venetiaanse klokkentoren in gothische stijl. De Dalmatische beeldhouwkunstenaar Radovan was verantwoordelijke voor de creatie van het portaal in de dertiende eeuw. De klokkentoren werd gebouwd in de veertiende eeuw, maar werd gedeeltelijk vernietigd in de daarop volgende eeuw. Zodoende resteert alleen nog maar de begane grond van het oorspronkelijke bouwwerk. De Venetianen herbouwden de klokkentoren in een later tijdstip.

Adres:
Trg Ivana Pavla II
Tel: 021 881 426

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 08.00 – 12.00 en van 16.30 – 19.30.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl