Schatkamer en Kathedraal van Dubrovnik

De Italiaanse architecten Buffalin en Andreotti hadden de leiding bij de bouw van de fraaie kathedraal in de zeventiende eeuw. De drie beuken van de kathedraal eindigen in drie apsissen. Vele schilderwerken van zowel Italiaanse als Dalmatische kunstenaars sieren de zijaltaren. De beroemde schilder Titiaan voorzag het hoofdaltaar van een ‘Maria-Hemelvaart’. De schatkamer in de kathedraal is zeer beroemd; voornamelijk doordat het een gigantische collectie van ongeveer tweehonderd relieken bevat. Hieronder bevindt zich de arm van de Heilige Blasius uit de dertiende eeuw. Het wordt gezegd dat er ook een Heilig Kruis is dat een gedeelte zou bevatten van het bijbelse kruis waaraan Jezus is gekruisigd. Naast allerlei schilderwerken is er tevens een zeer grote collectie van heilige gouden en zilveren objecten.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl