Sint-Marcus kathedraal in Korcula

De Sint Marcus kathedraal is het beroemdste monument van Korcula-stad. Deze vindt u op het plein Strossmayerov trg in het stadshart. De Romaanse kathedraal werd gebouwd in de dertiende eeuw. De kerk vertoont veel architectonische overeenkomsten met de Zuid-Italiaanse kerken, zoals die in Puglia gebouwd zijn. Naast de kerk staat een dominerende klokkentoren en binnen in staan enkele fraai beeldhouwwerken: de wijwaterbak, het doopvont en het graf van bisschop Malumba. De beroemde kunstenaar Ivan Meštrovic maakte voor in de kerk een beeld van de Heilige Blasius.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl