Sint-Marcus kathedraal in Korcula

De Sint Marcus kathedraal is het beroemdste monument van Korcula-stad. Deze vindt u op het plein Strossmayerov trg in het stadshart. De Romaanse kathedraal werd gebouwd in de dertiende eeuw. De kerk vertoont veel architectonische overeenkomsten met de Zuid-Italiaanse kerken, zoals die in Puglia gebouwd zijn. Naast de kerk staat een dominerende klokkentoren en binnen in staan enkele fraai beeldhouwwerken: de wijwaterbak, het doopvont en het graf van bisschop Malumba. De beroemde kunstenaar Ivan Meštrovic maakte voor in de kerk een beeld van de Heilige Blasius.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!

CAMPINGS (advertenties)

Ecamp verhuurt scherp geprijsde, compleet ingerichte stacaravans op talloze drie- en viersterren campings aan de zonnige kust van Kroatië.
Meer info > Ecamp.nl

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl