Euphrasius basiliek in Porec

Tijdens een bezoek aan de stad Porecmoet u zeker gaan kijken bij deze basiliek. Het is een schitterend gebouw dat in de Byzantijnse stijl is opgetrokken en is versierd met vele mozaïeken. In de 6de eeuw werd begonnen met de bouw van de basiliek die was bedoeld voor bisschop Euphrasius. Door de eeuwen heen is de basiliek menigmaal aangepast en gerenoveerd maar gelukkig zijn de mozaïeken bewaard gebleven. Dit was voor de UNESCO de aanleiding om de basiliek op de lijst van werelderfgoederen te plaatsen.

De basiliek kunt u tegenwoordig ook van binnen bewonderen. U wordt overweldigt door de achttien Griekse marmeren zuilen die zijn gesierd met gebeeldhouwde kapitelen. De apsis is versierd met 6de-eeuwse mozaïeken. Als u bij de sacristie komt ziet u een kleine kapel met drie apsissen waar wederom een mooie 6de-eeuwse mozaïekvloer ligt. Onder deze vloer liggen de stoffelijke resten van de heiligen Maurus en Eleutherius. In het midden van het baptisterium kunt u een doopvont bewonderen en enkele fragmenten van mozaïeken.

Openingstijden:
Jun-Aug: Dagelijks 09.00-19.00
Apr-Mei: Dagelijks 10.00-14.00
Sep-Nov: Dagelijks 10.00-14.00

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl