Franciscus kerk in Sibenik

De oorspronkelijke Franciscus kerk van Šibenik werd gebouwd in 1229 maar werd al na 90 jaar verwoest door invallen van vijandelijke legers. In de eeuwen die volgden, was de herbouw van de kerk geen prioriteit. Pas in de 15de eeuw kwam er geld vrij en werd op de plek van de oude kerk een nieuwe kerk gebouwd. In de 18de eeuw werd de hele kerk tegen de vlakte gegooid en van begin af aan weer opgebouwd, dit maal in de barokke stijl. U kunt de kerk van binnen bezichtigen, weliswaar alleen op afspraak, al waar u in de eerste kapel een orgel uit het midden van de 18de eeuw kunt bekijken. Breng ook een bezoek aan de grote bibliotheek waar talloze manuscripten ter inzage liggen.

Adres:
Trg Nikole Tomaszae 1
Tel: 022-214241
Šibenik

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl