Franciscus kerk in Split

De Franciscus kerk is helaas alleen afspraak van binnen te bezichtigen maar dat neemt het genot van het exterieur zeker niet weg. De kerk dateert uit de 15de eeuw maar is door de eeuwen heen zo vaak verbouwd, dat er eigenlijk niks meer origineels is. Alleen de kloostergang, in romaans-gotische stijl, is door de eeuwen heen onaangetast gebleven. Als het u lukt om een afspraak te maken, dan kunt u in de kerk onder meer een kruisbeeld van Juriev Trogiranin uit de 15de eeuw bekijken. In de kerk zijn ook een aantal belangrijke personen begraven zoals de bekende componist Ivan Lukacic en schrijver Marko Marulic.

Adres:
Trg Republike
Tel: 021-355088
Split

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl