Maria kerk in Zadar

In de leuke stad Zadar ligt aan het Zeleni Trg plein de Maria kerk. Het plein wordt echter gedomineerd door een grote klokkentoren die is opgetrokken in de romaanse bouwstijl. De kerk is gebouwd in 1066 maar is door de eeuwen heen menigmaal aangepast en uitgebreid. Zo wordt de romaanse bouwstijl soms onderbroken door renaissancistische stijlelementen. Naast de kerk staat een bijgebouw dat vandaag de dag dienst doet als museum waar religieuze kunt tentoon wordt gesteld. Het pronkstuk is een veelluik van Vittore Carpaccio.

Adres:
Zeleni Trg
Tel: 023-250496
Zadar

Openingstijden:
In de zomermaanden geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00-12.30 en 18.00-20.00. Op zondag geopend van 10.00-12.30.
In de wintermaanden geopend van maandag t/m zondag van 10.00-12.30 en 17.00-18.30.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl