Onze-Lieve-Vrouwe van Trsat in Rijeka

In de stad Rijeka ligt boven het centrum deze mooie kerk. De kerk is te bereiken door de 561 treden tellende trap vanaf het Tito-plein (Trg Titov). In het midden van de 15de eeuw werd begonnen met de bouw van de kerk en het naastgelegen klooster. De architect was Martin Frankopan. De kerk is één van de belangrijkste kerken van de stad. In 1367 kreeg de kerk van paus Urbanus V een door de apostel Lucas geschilderde Madonna met Kind die vandaag de dag pronkt op het hoofdaltaar. Tijdens een verbouwing in het midden van de 19de eeuw werd de kerk grotendeels vernieuwd. Alleen de triomfboog, het altaar en enkele graven werden bewaard.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl