Franciscaner klooster in Dubrovnik

Aan het begin van de 14de eeuw werd begonnen met de bouw van dit klooster in de stad Dubrovnik. In 1667 vond er een krachtige aardbeving plaats die zorgde voor verwoesting van het klooster. Slechts enkele delen van het klooster konden de kracht van de aardbeving weerstaan waaronder de een 15de-eeuwse marmeren kansel en de 15de-eeuwse deur van de hand van Pièta. De kruisgang doorstond de aardbeving ook en toont vandaag de dag nog elementen van de romaanse en gotische stijl. In het klooster is al weer sinds enkele decennia het Franciscaner Museum (Muzej Franjevackog Samostana) ondergebracht. De collectie bestaat uit religieuze kunstwerken en kerkelijke objecten.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl