Justina kerk en klooster in Rab

Aan het einde van de 16de eeuw, in 1578 om precies te zijn, werden de kerk en klooster van Justina officieel in gebruik genomen. Het klooster werd bewoond door nonnen van lage komaf. Sinds enkele jaren is in de kerk het kleine Museum voor Gewijde Kunst ondergebracht. Pronkstuk van de collectie is een crucifix van Koning Koloman uit 1112. Er zijn ook talrijke schilderijen te bewonderen die hangen aan de muren. Mooi is het veelluik van Paolo Veneziano dat hij schilderde in het midden van de 14de eeuw. Het museum is in tegenstelling tot andere musea in Rabgratis te bezoeken.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl